Bahreyn Halkı Sokaklara Döküldü

Sa, 27/10/2020 - 12:19

Bahreyn halkı “Ancak Resulullah” başlığı altında düzenlediği protesto eyleminde Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un İslam ve Müslümanlara saygısızlığını kınadı.

Welayet News  - Bahreyn’de yüzlerce protestocu Pazar günü akşam saatlerinde başkent Manama’da sokaklara dökülerek Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u kınadı.

Bahreyn halkı ellerinde Fransız ürünlerinin boykot edilmesini vurgulayan dövizleri taşıyarak Fransız yetkililerin İslam Peygamberi’ne -saa- hakaretine tepki gösterdi.

Gazze’de de bir grup Filistinli Fransa’nın kültür merkezi önünde toplanarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam dinine hakaret etmesini kınayarak Macron’dan Müslümanlardan özür dilemesini istedi.

Fas Dışişleri Bakanlığı da bir bildiri yayımlayarak İslam’a hakaret ifade özgürlüğü bahanesi ile haklı gösterilemeyeceğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron diplomatik örf ve adetlere ve demokrasi ilkelerine aykırı bir şekilde sergilediği tutumda, Fransa'nın bu tür çirkin ve hakaret içeren karikatürleri yayımlamaya devam edeceğini açıkladı.



Yeni yorum ekle