Ziyad Nehale: Siyonist rejimle mücadeleyi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz

Sa, 27/10/2020 - 06:55

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale, İslami Cihad Hareketi'nin kurucusu Fethi Şikaki’nin şehadetinin yirmi beşinci yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, işgalcilere karşı direniş seçeneğinin sürdürülmesinin altını çizdi.

Welayet News  - İslami Cihad Hareketi’nin kurucusu Fethi Şikaki’nin şehadetinin yirmi beşinci yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale, Şehit Şikaki’yi işgalcilerle mücadele konusunda Filistin halkı ve direnişin savaşçıları için eşsiz bir örnek olarak nitelendirdi.

Fethi Şikaki’nin şehadet haberinin geldiği anı hüzün verici bir an olarak nitelendiren Nehale, işgalcilerin zindanlarındaki esirlerin direnişine işaretle, şöyle dedi: “Mahir el-Ahras bugün bu yolda eşsiz bir örneklik sunmuştur ve bu yol, işgalcilik tüm Filistin topraklarından sökülüp atılana kadar asla durmayacaktır”.

Nehale, Şehit Şikaki’nin üstün kişilik ve mücadeleci özelliklerini açıklayarak, yirmi beş yıl önce katil Siyonistlerin mermilerle Filistin'de ve bölgede gelişen direnişin simgesi ve cihad hareketinin ilk sıradaki ismini başından hedef aldığını söyledi.

Nehale, devamla şunları dile getirdi: “Bugün Dr. Şikaki’nin şehadetinin üzerinden geçen yirmi beş yılın ardından hala Siyonist rejimle güçlü ve yılmaz bir şekilde direniyoruz ve Filistin’deki hakkımıza sıkıca sarılmış bulunuyoruz.

Birileri milletimizin ve mazlum Arap milletlerinin zararına Amerika ve Siyonist düşman karşısında ne kadar teslim olursa olsun, Amerika istediği kadar necis silahlarını siyonist projenin hizmetine sunup Arap liderlerini hakir siyonist halkaya girdirmek için küçük sürüler halinde öne sürsün; milletimiz her zamankinden daha çok Kudüs'ün ve Filistin'in anlamını kavramakta, kendileri için ne tür bir değer taşıdığını bilmekte ve Amerika’nın neden bütün gücünü, imkanlarını siyonist projenin lehine ve milletimizin, ümmetimizin ve medeniyetimizin aleyhine kullandığını anlamaktadır.

Milletimiz maruz kaldığı kuşatma, acı ve katliamlara –ki buna uzlaşmacı liderler de ortaktır –rağmen hala direnişini ve dik duruşunu sürdürmekte, asla teslim olmayacağını hergün vurgulamakta ve kendi direnişi ile de Amarika’nın başını çektiği uluslararası sistemin zulmünü, Amerika ve Siyonist İsrail’in silahlarıyla kendi milletleri üzerinde hakimiyet kuran zelil ve hakir Arap rejimlerinin zaafını ve kırılganlığını açığa çıkarmış bulunmaktadır”.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, son olarak, uzlaşmacı Arap gericiliğin Amerikan-Siyonist ekseninin türlü komplolarına maruz kaldığı şu zor anı geride bırakması için bütün Filistin milleti ve direniş gruplarının birlik ve bütünlük içinde yekvücut olması gerektiğini ve Filistin toprakları siyonistlerin işgalinden tamamen özgürleşinceye kadar direnişin sürdürülmesini vurguladı.



Yeni yorum ekle