Filistin: İsrail’le normalleşme yüzyılın faciasıdır

Pt, 26/10/2020 - 18:12

Filistin özerk teşkilatı Başbakanı Muhammed İştiyye Sudan rejimi ile İsrail rejimi arasında normalleştirme anlaşmasını kınadığı açıklamasında, bu tür anlaşmalar Filistin milletinin daha fazla katliam edilmesine vesile olduğunu belirtti.

Welayet News  - Son günlerde bazı Arap rejimlerin İsrail’le normalleşme anlaşması imzalamasını Amerikan patentli Yüzyılın anlaşması adlı şom plana destek anlamına geldiğini belirten Başbakan İştiyye, Filistin’in dostu ve kardeşi olan ülkelerin Amerika ve korsan İsrail’in bu kumpasına eşlik etmemeleri gerektiğini belirtti.

Başbakan İştiyye, normalleşme konvoyuna katılan her ülke ile birlikte Filistin’e çatlak destek duvarından bir taş daha yere düştüğünü, İsrail’in silah depoları yeni mühimmatla dolduğunu, siyonistler bu silahlarla Filistin evlatlarını katlederek meşru haklarını gasp ettiklerini vurguladı.

Başbakan İştiyye, Filistin milleti adına ancak Filistin milleti konuşabileceğini ve kendi kaderini belirleyebileceğini ve bölgede barış anahtarını elinde bulunduran tek taraf olduğunu ifade etti.

Amerika Başkanı Donald Trump geçen Cuma günü Sudan rejimi de korsan İsrail’le ilişkilerini normalleştirme sürecine katıldığını açıklamıştı. Bundan önce de Trump’ın girişimleri sonucunda BAE ve Bahreyn rejimleri bebek katili İsrail rejimi ile normalleşme anlaşması imzaladı.



Yeni yorum ekle