Yemen: Mescid-i Aksa'yı Kurtarmak İçin Yemen Topraklarını Özgürleştirmeliyiz

Pt, 26/10/2020 - 12:58

Yemen Savunma Bakanı ve Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Sanaa'nın önceliğinin Mescid-i Aksa ve mukaddes Kudüs şehri'ni kurtarmak için Yemen topraklarını işgalcilerden ve saldırganlardan kurtarmak olduğunu açıkladı.

Welayet News  - Sanaa geçtiğimiz gün, Peygamber Efendimiz'in (s.a.a.) doğumunun yaklaşan yıldönümü vesilesiyle Yemenli âlimlerin bir toplantısına ev sahipliği yaptı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır El-Atifi, "Bu önemli olayda, Yemen topraklarının işgalcilerden ve saldırganlardan kurtarılmasının Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü Filistin'in ebedi başkenti olarak kurtarmak için önceliğimiz olduğunu yeniden teyit ediyoruz." dedi.

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Muhammed Nasır El-Atifi, bazı ülkelerin Siyonist düşmanla ilişkilerini normalleştirme telaşını kınayarak, "Bugün Müslüman milletlere ve Filistin halkına ihanet ve Filistin meselesinin alınıp satılması konusunda gördüklerimiz, tarihi ve coğrafi gerçekleri değiştirmiyor." dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya es-Seri de bir açıklamada bulunarak şunları söyledi: "Bu vesileyle düşmanlara, bazı ülkeler ümmetin kutsallarından vazgeçtiyse de, kutsallardan vazgeçmeyen özgür milletlerin var olduğu ve bu milletlerin başında Yemen milletinin geldiğini söylüyoruz."

Yahya es-Seri, konuşmasının sonunda Yemen işgalinin Siyonist-Amerikan saldırısı olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle