Suudi Arabistan'daki Abha Havaalanı İHA Saldırısıyla Hedef Alındı

Pt, 26/10/2020 - 11:23

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Abha Uluslararası Havalimanı'na iha saldırısı yaptıklarını duyurdu.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya es-Seri bir açıklamada bulunarak; Suudi pozisyonlarına yeni bir insansız hava aracı saldırısı yaptıklarını duyurdu.

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yahya es-Seri yaptığı açıklamada, "Semad-3 adlı insansız hava aracı, Abha Havalimanı içindeki kritik bir noktayı doğru bir şekilde hedef aldı ve operasyon başarılı oldu." dedi.

Geçtiğimiz gün Yemen insansız hava araçları Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki Hamis Muşayt hava üssünü de bombalamıştı. Bu saldırıda savaş uçaklarının hangarı "Kasif K2" saldırı dronu tarafından hassas bir şekilde hedef alındı.

Cumartesi günü Suudi hükümeti, Suudi Arabistan üzerinde Yemen'e ait bir insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etti. Ancak birkaç saat sonra Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya es-Seri, Abha ve Cizan havalimanlarına ve Hamis Muşayt hava üssüne yönelik üç başarılı insansız hava aracı saldırısı yapıldığını bildirdi.

Savaşın başlangıcından beri Yemen'in tüm İHA ve füze saldırıları askeri üsleri ve petrol tesislerini hedef alırken, Suudi hükümeti her zaman bu tarz saldırıları sivillere karşı kullanmaya çalıştı.



Yeni yorum ekle