Hizbullah, Peygamber Efendimize (s.a.a.) Yönelik Hakareti Şiddetle Kınadı

Pt, 26/10/2020 - 08:40

Hizbullah yaptığı açıklamada, Fransa'da Peygamber Efendimiz'e (s.a.a.) yapılan hakareti bir milyardan fazla Müslümanın duygularını kışkırtmak olarak nitelendirerek kınadı.

Welayet NewsHizbullah, yaptığı açıklamada; İslami değerlere yönelik aşağılayıcı eylemler ve Fransa'da İslamofobinin geri dönüşünden üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Açıklamada, Hizbullah'ın Peygamber Efendimize (s.a.a.) yönelik kasıtlı hakareti şiddetle kınadığı ve bu saygısızlığı teşvik eden Fransa'nın resmi tutumunu kabul etmediği vurgulandı. Olayı "tehlikeli" olarak nitelendiren Hizbullah, "İfade ve düşünce özgürlüğü ile ilgili tüm asılsız iddialar, Resulullah'ın makamına yapılan bir saldırıyı haklı kılamaz." dedi.

Hizbullah Hareketi, Fransız yetkilileri; dinlere saygılı olmaya ve akıllı davranarak gerilimi önlemeye çağırdı.

Geçtiğimiz iki hafta içinde bir Fransız yayınında aşağılayıcı bir karikatür yayınlanması İslam dünyasını kızdırdı. Öfke, geçen Çarşamba günü Emmanuel Macron'un fikir özgürlüğü bahanesiyle yapılan hareketi destekleyen sözleriyle daha da arttı ve İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei başta olmak üzere birçok ülkedeki yetkililer, Fransız cumhurbaşkanının tutumunu kınadı.



Yeni yorum ekle