Ne İran ne Katar; bizzat Arabistan milleti Bin Selman’a karşı ayaklanacak

Pa, 25/10/2020 - 23:49

İbranice bir yayın organı Suudi Veliahd’a yakın bir kaynağa dayanarak, Suudi Veliah’ın Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek istediğini ancak, İran, Katar ve Arabistan halkının tepkisinden korktuğunu yazdı.

Welayet News  - Muhammed bin Selman’ın yaptığı bu açıklamaların hedef ve mesajları gayet açık. O, bazı Arap rejimlerinin Siyonist rejimle bedavaya gittikleri zillet uzlaşması ve normelleşmesinin babası olma konusundan artık kokmuyor. Bu normalleşme süreci, seçim rakibi Joe Biden karşısında büyük krizler ve sorunlar yaşayan Donald Trum’a yardım etme amacıyla gerçekleşiyor. Middle East Monitor gazetesi, Sudan'ın terörizm listesinden çıkarılması için ABD’ye ödediği 335 milyon dolarlık haracın, ABD’ye Muhammed bin Selman tarafından ödendiğini ifşa etti.

İbranice yayın yapan Kan televizyon kanalı da, İsrail ve Suudi Arabistan dostluk ilişkileri için hazırladığı bir raporda, üst düzey İsrailli yetkililerin Riyad’a gittiğini yazdı. Aynı kaynak, İsrailli üst düzey bir yekiliye dayanarak, “Suudi Veliaht, İsrail’in Riyad’taki en büyük hamisi sayılıyor özellikle nomelleşme ve barıştan söz edilirken. Ama böyle bir hedefin gerçekleşmesi Suudi Arabistan’ın iç siyaseti nedeniyle engelle karşılaşıyor” diyor.

Öyleyse, bu şartlar altında Bin Selman neden ‘İran’dan Katar’dan ve Arabistan halkı’ndan korktuğu için normalleşmeye karşı çıktığını iddia ediyor?! Açıktır ki, Bin Selman İran’ı meselenin içine çekerek, efendilerinin, yani Tramp, Netanyahu ve Pompeo’nun İran’a karşı olan kin ve nefretini daha da fazlaşmasını ve buna bağlı olarak da ABD’nin İslam Cumhuriyeti’ne yönelik yaptırımlarının şiddetlenmesini hedeflemektedir. Ama o, karanlıkta bir ok fırlatıp belki hedefe değer diye düşünmüş olmalı ki, Katar’ı da bu karşı çıkışının nedeni olduğunu ileri sürerek, Doha ve Washington arasındaki ilişkileri krize sokmayı ve Katar’la gelecekte yaşanacak her türlü olası çatışma durumunda efendilerinin desteğini almayı amaçlıyor.

Ancak Bin Selman’ın İsrail rejimiyle normelleşmekten korkmasının asıl nedeni –ki Bin Selman bunu son sıraya koydu – Arabistan milletidir. En azından şurası kesindir ki, Arabistan milletinin Filistin meselesi hususunda şeffaf ve değişmez bir tutumu bulunuyor ve ne kral Selman’a ne de oğluna işgalci rejimle ilişkileri normalleştirmesine izin vermezler.

Bin Salman bu meselelerin fakında, onun için gelecekte Riyad ve Tel Aviv arasında ilişkilerin normalleşmesinin ön hazırlığını oluşturma doğrultusuna BAE ve Bahreyn’i normalleşmeye teşvik etti ve Sudan'a baskı yaptı. Ancak Bin Selman’ın Arabistanlı gençleri ahlaki yozlaşma bataklığında boğarak Siyonistlerle ilişkileri normalleştirmek için acele etmesi, krallık tahtına oturma rüyasını asla gerçekleştirmiyecektir, aksine bu pervasız prensin mezarını kazacaktır.   

Welayet News 



Yeni yorum ekle