Siyonist İsrail, Azerbaycan'a destek yolladı

Pa, 25/10/2020 - 18:21

Siyonist Rejim başbakanı BAE'ne F-35 savaş uçaklarının satışının Arap ülkelerin Siyonist Rejim İsrail ile ilişkilerini normalleştirme sürecinin bir ön şartı olmadığını öne sürdü.

Welayet News - El Kudüs El Arabi'nin Pazar günü raporuna göre Siyonist Rejim İsrail başbakanı Netanyahu F35 savaş uçaklarının BAE'ne satışı hakkında İsrail'in normalleşme anlaşmasının ardından buna onay verdiğini belirtti.

Netanyahu ayrıca İsrail ve Sudan arasındaki normalleşme sürecine de değinerek İsrailli bir heyetin gelecek günler içerisinde anlaşmaları tamamlamak için bu ülkeye gideceğini belirtti. Siyonist Rejim elebaşısı diğer ülkelerin de İsrail ile ilişkilerini normalleştirme doğrultusunda hareket ettiklerini iddia etti.

Amerika başkanı Donald Trump Cuma günü Sudan ile Siyonist Rejim ilişkilerinin normalleşmesinin haberini vermiş ve Sudan ile İsrail arasında tam bir mutabakat sağlandığını belirtmişti. Daha önce ise Amerika başkanı Trump'ın çabalaması sonucu kimi Arap rejimleri ile İsrail arasında normalleşme anlaşması imzalandı ve taraflar arasında tam diplomatik ilişkiler başlamış oldu.



Yeni yorum ekle