31 İran Üniversitesi Dünyanın En İyileri Arasında

Pa, 25/10/2020 - 17:31

31 İran üniversitesi U.S. News sıralama ve puanlama enstitüsüne göre 2021 yılında dünyanın en iyi eğitim enstitüleri arasında yer aldı.

Welayet News - MEHR Haber Ajansının Pazar günkü raporuna göre bu listede Tahran Üniversitesi, İslami Üniversite, Tahran Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Bilimler Üniversitesi, Babol Teknik Üniversitesi, Şerif Teknik Üniversitesi, Emirkebir Teknik Üniversitesi, Meşhed Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Bilimler Üniversitesi, Terbiyet Moderres Üniversitesi, Tebriz, Şiraz Üniversiteleri, İran Bilim ve Endüstri Üniversitesi, Meşhed Firdevsi Üniversitesi, İran Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Bilimler Ünversitesi gibi İranlı üniversitelerin isimleri görülmektedir.

Bu sırlamada Tahran Şehit Beheşti Üniversitesi, İsfahan Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Bilimler Üniversitesi, Kaşan Üniversitesi, Tebriz Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Bilimler Üniversitesi, Semnan Üniversitesi, Şiraz Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Bilimler Üniversitesi, Gilan Üniversitesi, Bakıyyatullah Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Bilimler Üniversitesi, Razi Üniversitesi, Yasuc Üniversitesi, Kermanşah Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Bilimler Üniv., Sehend Endüstriyal Üniversitesi ve Kerman Şehit Bahoner Üniversitesi isimleri de göze çarpmaktadır. US News sırlama sistemi 80 ülkeden 1500 kadar üstün eğitim enstitüsünü sırlamıştır. Bu sistemde son beş yılda Web Of Science'da en az 1250 kadar makaleye sahip olan üniversite ve eğitim enstitüleri yer alır.

Tags: 


Yeni yorum ekle