Siyonist yetkili: Muhammed bin Selman’a kalsaydı şimdiye kadar normalleşme olurdu

Ct, 24/10/2020 - 21:00

Muhammed bin Selman’ın Suudi yönetim içinde İsrail’i en çok destekleyen isim olduğunu belirten üst düzey siyonist bir kaynak, “Onun elinde olsaydı Riyad ve Tel Aviv arasında ilişkiler şimdiye kadar normalleşmiş olurdu” dedi.

Welayet News - İşgalci İsrail'in Kan 11 televizyon kanalına açıklama yapan üst düzey kaynak, “Suudi yönetim içinde İsrail’i en çok destekleyen Suudi Veliaht Muhammed bir Selman’ın elinde olsaydı Riyad ve Tel Aviv ilişkilerinin normalleşmesi şimdiye kadar gerçekleşmiş olurdu” dedi.

Siyonist yetkili, bundan önce üst düzey İsrailli yetkililerin Riyad’ta olduğunu açıkladı. Siyonist rejimin Kan 11 kanalı ise, Tel Aviv ve Riyad arasındaki sıcak ilişkilerin perde arkasına değinerek, üst düzey siyonist yetkililerin Arabistan’da olduklarını doğruladı.

Yaptığı açıklamaların devamında, Riyad’ın Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmesinin iç siyasi engellerle karşılaştığını diyen siyonist kaynak, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasının ardından Suudi Arabistan’ın tutumunda bir takım değişimlerin yaşanmakta olduğunun netlik kazandığını ve ilişkileri normalleştirme girişiminin de Muhammed bin Selman tarafından duyrulduğunu açıkladı.

Mossad başkanı Yossi Kohen de, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı bir açıklamada, Suudi Arabistan’ın seçilecek başkana hediyesini takdim etmek için ABD başkanlık seçimlerinin sonucunu beklediğini söylemişti.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da son olarak Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile yaptığı bir basın toplantısında, Arabistan’ın Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme konusunu masaya yatıracağını umduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle