İmam Hamanei’den korona ile mücadelede kesin kararlara vurgu

Ct, 24/10/2020 - 20:17

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei bütün dünyayı esef verici boyutta etkileyen korona virüs salgını ile mücadelede hükümetin kesin kararlar alması, kamuoyunu bu bağlamda ikna etmesi ve tüm kurumların ve halk kitlelerinin iş birliği yapmasına vurgu yaptı.

Welayet News - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve korona virüs salgını ile milli mücadele merkezi üyeleri ile yüz yüze görüşmesinde merkezin icraatına teşekkür etti.

İmam Hamanei başka ülkelerde korona virüs salgını ile mücadelede sergiledikleri tavırlara işaretle Amerika gibi bazı ülkelerde bu bağlamda en kötü yönetime şahit olduklarını, ancak yetkililer insanların can güvenliği, sağlığı ve iktisadi durumu ile bağlantılı olan bu afeti en iyi biçimde yöneterek geride bırakmaya çalışmaları gerektiğini kaydetti.

İmamHamanei sözlerine şöyle devam etti:

Ülkede büyük işler devam ediyor; ilahi inayet sayesinde hiç bir hadise İslami nizamı durduramadı. Ancak bu hareketi yavaşlatan engelleri bir an önce bertaraf etmeliyiz.

İmam Hamanei doğru ve uygun yönetim için hükümetin kesin kararlar alması, kamuoyunu ikna etmesi ve tüm kurumların ve halk kitlelerinin iş birliği yapması şart olduğunu belirterek, bu iş birliği sadece korona virüs salgını ile mücadeleye özel bir durum olmadığını ve başta siyasi meseleler olmak üzere ülkenin tüm meselelerinde söz konusu olması gerektiğini; zira güçlü bir milleti, yeni bir nizamı ve yeni bir sözü olan bir ülke doğal olarak iç ve dış arenalarda önemli meselelerle karşı karşıya geldiğini ifade etti.

İmam Hamanei ayrıca ülke içinde birlik ve beraberliğin zaruretine vurgu yaparken, bazı çevrelerin hükümete ve Cumhurbaşkanı şahsına karşı hareketlerine işaretle şöyle dedi:

Eleştiri, hakaret etmek ve hürmetleri çiğnemekten farklıdır. Bu tür davranışlar, münazaralarında ve medyada kendilerini tüm dünyaya rezil ettikleri Amerikalıların yöntemidir, öyle ki en seçkin siyasi şahsiyetlerinden biri, “Dünya bize korku ve aşağılayıcı bir şekilde bakıyor” diyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle