Haşdi Şabi: El Samed'in şehadeti, Yemen halkının irade ve direnişini güçlendirecektir

Çar, 25/04/2018 - 12:21

Irak Gönüllü Halk Güçleri “Haşdi Şabi” Komutan Yardımcısı yazılı bir açıklama ile Yemen Yüksek Siyasi Komisyon Başkanı Salih El-Samed’in şehit edilmesi nedeniyle; Ensarullah Rehberine başsağlığı dileyerek bu olayın, mukavemet güçlerinin alevini arttıracağını beyan etti.

Welayet News - Irak Haşdi Şabi Güçleri Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi El-Mühendis, yazılı bir açıklamayla; Salih El-Samed’in katledilmesinden dolayı, Ensarullah’a ve Yemen halkına başsağlığı diledi.

Yemen Hareketinin vermiş olduğu bilgide Ebu Mehdi Mühendis’in şöyle yazdığını açıkladı: Şehid El-Samed yalnız mukavemetin ve Yemen milletinin şehidi değildir. O aynı zamanda Vahabiyet, terörizm ve Müttefiklerinin karşısında direnen tüm İslam ümmetinin şehididir.

Biz, Irak’ta El-Samed’in bizim de şehidimiz olduğuna inanıyoruz ve onun bizim yanımızdaki yeri şehitlerimizin yeri ile aynıdır. Bu büyük liderin ve komutanın katli, Yemen halkının iradesini asla zayıflatamayacaktır. Yemen’in Suud Rejiminin şerrinden kurtulması ve özgürlüğünün yolu asla kapanmayacak bilakis mukavemeti daha da alevlendirip gücüne güç katacaktır şeklinde yazdığını açıkladı.

Yemen Yüksek Siyasi Komisyonu Pazartesi günü yaptığı resmi açıklamasında; Suud-ABD müttefik rejiminin geçen Perşembe günü Yemen’in batısında yer alan El-Hadide şehrine düzenlediği hava saldırısında el-Samed’in şehadetini duyurmuştu.

 



Yeni yorum ekle