Siyonist Rejimin 11 Yıldır Bahreyn'de Gizli Bir Büyükelçiliği Vardı

Per, 22/10/2020 - 13:17

Axios internet sitesi "İsrail'in Bahreyn'deki Gizli Büyükelçiliği" başlıklı bir haberde, Siyonist rejimin gizli bir şirketi aracılığıyla 11 yıldır Bahreyn'de "gizli diplomasi" yürüttüğünü ortaya koydu.

Welayet NewsAmerikan internet sitesi Çarşamba günü, bu gizli diplomatik ofisin 11 yıldır Siyonist rejimin komutasında olduğunu yazdı ve geçen hafta İsrail 11 kanalının bununla ilgili kısa bir rapor yayınladığını bildirdi.

Axios, İsrail ve Bahreyn kaynaklarıyla görüşmesinin yanı sıra Bahreyn Ticaret Bakanlığı'ndan gelen belgelerle de ayrıntılı bilgi elde ettiğini yazdı.

Sitenin haberine göre, 2007-2008 yıllarında zamanın İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile Bahreynli mevkidaşı Halid bin Ahmed al-i Halife arasındaki gizli görüşmelerde bir diplomatın gizli ofisinin yeniden açılmasıyla ilgili görüşmeler başladı.

Axios sitesi, "İsrailli yetkililere göre, iki taraf arasındaki yakın ilişkiler, Katar Doha'daki İsrail diplomatik bürosunun kapatılmasıyla aynı zamana denk geldi, yetkililer Bahreynlileri gizli İsrail diplomatik ofisinin yeniden açılmasını kabul etmeye ikna etti." diye yazdı.

13 Temmuz 2009'da, Uluslararası Kalkınma Merkezi adlı bir şirket, İsrail diplomasisi için gizli bir şirket olarak Bahreyn'de tescil edildi.

Bahreyn hükümeti belgelerine göre şirket, pazarlama, iş geliştirme ve yatırım alanlarında hizmet veriyordu. Şirket, özel bir çalışan grubunu işe aldı. Bunlar çifte vatandaşlığa sahip İsrailli diplomatlardı.

Şirketin hissedarlarından biri, 2013 yılında Hindistan'ın Mumbai kentinde İsrail Başkonsolosu olarak atanan Güney Afrika vatandaşı Brett Jonathan Miller'dır. Diğer hissedar ise, şu anda İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın siber koordinatörü olarak görev yapan Belçika vatandaşı Edo Moed'dır.

Axios'a göre İsrailli yetkililer, gizli ofis sayesinde büyükelçiliğin altyapısının büyük ölçüde hazır olduğunu söyledi. Bir yetkili Axios'a verdiği demeçte, "Yapmamız gereken tek şey kapıdaki levhayı değiştirmek." dedi.



Yeni yorum ekle