Liberman: Tel-Aviv S-300 Savunma Sistemini İmha Edecek

Çar, 25/04/2018 - 08:38

Siyonist Rejim Savaş Bakanı şu iddiada bulundu: Eğer Suriyeliler savaş uçaklarımıza karşı S-300 savunma sistemini kullanırlarsa, Tel-Aviv bu sistemleri imha edecektir.

Welayet News - Siyonist Rejim Savaş Bakanı Avigdor Liberman yaptığı açıklamada şu iddiada bulundu: Eğer Suriyeliler, Rus yapımı S-300 füzelerini savaş uçaklarımıza karşı kullanacak olursa İsrail sert bir şekilde yanıt verecektir.

Liberman daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim için önemli olan Rusların Suriyelilere bize karşı kullanılması için verdiği savunma sistemleridir ve eğer kullanılırsa biz de karşılık vereceğiz. Hava kuvvetlerimizi hedef alanları hedef alırız, karşı taraf ister S-300 veya S-400 ya da başka bir silaha sahip olsa da bunu yaparız.

Siyonist Rejim Savaş Bakanı açıklamalarının devamında, medyada yer alan Tel-Aviv'in Moskova'dan Suriye'ye silah vermemesini istemesine ilişkin haberlerin asılsız olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: İsrail'in en büyük sorunu Rusya değil İran'dır. Rusya'nın hava savunma sistemi daha önce Suriye'de kurulmuştu ancak bugüne kadar İsrail'e karşı kullanılmadı. Geçtiğimiz yıllarda Suriye'de İsrail ile Rusya arasında bir sorun olmaması için iletişim, her ne kadar bazı dönemlerde şartlar zorlaşsa da, sürekli devam etti.

Liberman daha sonra şu iddiada bulundu: Bize karşı hareket eden tek taraf Suriye'dir ve eğer Suriye'deki savunma sistemleri bize karşı kullanılırsa onları yok ederiz.

 



Yeni yorum ekle