ABD'li Yetkililerin Şam'a Yaptığı Gizli Ziyaretin Detayları Ortaya Çıktı

Sa, 20/10/2020 - 11:33

Suriye’nin el-Vatan Gazetesi, Wall Street Journal’ki haber kaynaklarından naklen, Amerikalı yetililerin Şam’a gizli bir ziyarette bulunduğunu doğruladı ve bunun Amerikalı yetkililerin bu düzeyde Şam’a gerçekleştirdiği ilk ziyaret olmadığını yazdı.

Welayet News  - Suriye’nin el-Vatan Gazetesi yetkili kaynaklardan naklen şunları yazdı: ‘Wall Street Journal Gazetesinin bir Amerikan heyetinin Şam'a yaptığı son gizli ziyaret hakkında yayınladığı haber doğrudur.

ABD heyeti, sözde "iki kaçırılan Amerikalı" dosyasını ve ABD'nin Suriye'ye uyguladığı yaptırımları inceledi.

İki ABD'li yetkili, geçtiğimiz Ağustos ayında Şam'a geldi ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı Başkanı Tümgeneral Ali Memluk ile görüştü.

İki ABD'li yetkili Roger Carstin ve Kash Patel, Şam'da çok kapsamlı konuları görüşüp, önerileri ve talepleri de gündeme getirdiler.

Bu, üst düzey ABD yetkililerinin Şam'a yaptığı ilk ziyaret değildir, bu iki yetkili geçtiğimiz aylarda ve yıllarda Şam'a üç kez ziyarette bulunmuş ve bu ziyarette Şam'ın, ABD'nin Suriye'den çekilmesinden önce Washington ile hiçbir görüşmesi veya iş birliğinin olmayacağı şeklinde bir duruş sergilemesi karşısında şaşırmışlardır.

Şam, işgalci ABD güçlerinin Suriye'nin doğusundan çekilmesi ve geri çekilmelerinin gerçek işaretlerinin ortaya çıkması gerektiği vurguladı ve ABD’nin Suriye'den çekilme dosyası öncesinde bu ülkenin yaptırımları dosyasının incelenmesi konusuna karşı çıktı.

Bu iki ABD'li yetkili, Şam'a yaptıkları ziyarette, kaçırılan iki Amerikalıyla ilgili olarak işbirliği yapmaya çalıştı, ancak Şam, Amerika’nın Suriye topraklarından ayrılması önceliği konusundaki tutumunu yineledi.

Şam, ABD'nin bu tip ziyaretlerine ve bu tür toplantıların olası sonuçlarına güvenmediği için Amerika’nın bu tip ziyaretleri konusunda “ihtiyatlıdır” ve Suriye liderliği, Amerikan lobilerinin bu ülkenin başkanları ve onların genel kararları ve politikaları üzerindeki etkisinin farkındadır.’

Tags: 


Yeni yorum ekle