Bolton: Trump güzellikle iktidardan kenara çekilmez

Sa, 20/10/2020 - 06:39

ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Amerika'nın şu anki Başkanı Trump’ın başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde Beyaz Sarayı sessiz sedasız terk edecek kadar siyasi bir buluğa ermiş olmadığını savundu.

Welayet News  - CNN haber kanalına konuşan Trump yönetiminin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD Başkanı Donald Trump’ın 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde Beyaz Sarayı güzellikle terk etmesinin oldukça uzak bir ihtimal göründüğünü açıkladı.

Geçen Eylül ayında görevi bırakan Bolton, başkanlık seçimlerinde yenilmesi halinde Trump’ın muhtemel tepkisi hususunda CNN’e: “İzin verin açık konuşayım; eğer Trump yenilirse Beyaz Sarayı güzellikle terk etmeyecek. Seçimleri kaybetmesi halinde rahatça kenara çekilecek kadar siyasi bir buluğa ermiş olacağını uzak bir ihtimal olarak gördüğümü itiraf etmeliyim” dedi.

Bolton, devamlar şöyle dedi: “Elbette savunma bakanlığında bulunan Mark Esper ve Mark Milley sayesinde bu konuda bir sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Onlar savunma bakanlığında oldukları sürece benim (seçim sonuçları karşısında Tramp’ın direnme ihtimali konusunda) hiçbir endişem yok”.

Donald Trump, son aylarda, gelecek seçimleri kaybetmesinin ancak demokratların hile yapması ile mümkün olacağını defalarca dile getirmişti. Bu tür açıklamaların Trump tarafından gündeme gelmesi, seçim sonuçları karşısında direnme ihtimaline dair Amerikan siyasi mahfillerinin endişelerini arttırmış durumda.



Yeni yorum ekle