Bahreyn Halkının Yüzde 95'i Siyonist Rejim ile Normalleşmeye Karşı

Pt, 19/10/2020 - 09:55

Bahreyn el-Vefak Cemiyeti, Birleşmiş Milletleri, bu ülkedeki halkın uzlaşma konusundaki görüşlerini ifade etmesi için bir ortam oluşturmaya çağırdı ve eğer baskı olmasaydı Bahreynlilerin yüzde 95'inin ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkacağını söyledi. 

Welayet News  - Bahreyn el-Vefak Cemiyeti, bu ülkenin halkının Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesi konusundaki son sözlerini söylemelerine izin vermesi için Birleşmiş Milletleri Bahreyn hükümetini teşvik etmeye çağırdı. 

El-Vefak Cemiyeti yayınladığı bildiride, Bahreyn hükümetinin anayasa, Bahreyn Konsensüsü ve ulusal değerlerle çelişen anlaşmalar yapmak için aldığı kararlardaki tekeli kınadı ve Bahreyn halkının görüşlerini ifade etmesi gerektiğini vurguladı. 

El-Vefak Cemiyeti bildirinin devamında şu ifadelerde bulundu: ‘Baskı araçları durmuş olsaydı, dünya, Bahreynlilerin % 95'inin Siyonistlerle bir anlaşmaya (uzlaşmaya) ve ilişkilerin normalleşmesine karşı olduklarını ifade edeceklerini görecekti.’ 

El-Vefak Cemiyeti tarafından yayınlanan bu bildiri, Bahreyn ve Siyonist rejimin Pazar günü Manama'da diplomatik ilişkiler kurmak için resmi olarak bir anlaşma imzalayacağı bir durumda yayınlandı. 

BAE ve Bahreyn, 15 Eylül'de Siyonist rejimle bir uzlaşma anlaşması imzaladı ve ABD Başkanı Donald Trump bu imza törende hazır bulundu. 

Bahreyn İçişleri Bakanlığı geçen hafta, bu ülkenin Siyonist rejimle uzlaşma anlaşmasına karşı çıkan sosyal medya aktivistlerine karşı kovuşturma açacağını ve yasal işlem başlatacağını duyurdu.



Yeni yorum ekle