Irak Cumhurbaşkanı: Haşdi Şabi’nin desteklenmesi gerekir

Pa, 18/10/2020 - 15:17

Irak Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, Haşdi Şabi’nin desteklenmesinin gerekliliği vurgulanarak, bu ülkenin birliğini bozmaya yönelik her türlü girişime ve PDK’nin Bağdat’taki binasının ateşe verilmesi olayının suistimal edilmesine karşı durma çağrısı yapıldı. 

Welayet News Tasnim Haber Ajansı’nın El Furat haber kanalından aktardığına göre, Irak Cumhurbaşkanlığı Ofisi yaptığı yazılı bir açıklamada,  bu ülke hükümetinin, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK) Bağdat’taki binasının ateşe verilmesi olayının suistimal edilmesi ve ülkenin birliğini bozmaya yönelik her türlü girişime karşı durmasını istedi.

Irak Cumhurbaşkanlı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, başta Haşdi Şabi olmak üzere ülkenin resmi kurumlarının her türlü dedikodu ve tefrikacı söylem karşısında desteklenmesinin gerekliliği vurgulanarak, “PDK binasının ateşe verilmesi gibi olaylar kimsenin çıkarına değildir ve sadece Irak’ın güvenliğini ve istikrarını tehdit eder”denildi.

Açıklamada, son olarak, yetkili taraflardan olayın boyutlarını incelemek için bir dosyanın açılması ve olayın faillerinin yargılanması istendi.



Yeni yorum ekle