Yemen'de esir takası

Cu, 16/10/2020 - 20:06

Yemen ordusu ve halk güçleri mensubu 101 esiri taşıyan 6. uçak Sana havalimanına iniş yaptı.

Welayet News - El Alem televizyon kanalında yer alan habere göre, Yemen ordusu ve halk güçleri mensubu 101 esiri taşıyan ve Aden havaalanında havalanan 6. uçak, Sana havalimanına iniş yaptı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren yemen'de esir takasının 2. aşaması başladı. Bu aşamada, iki taraf arasında karşılıklı olarak 200 esir takası gerçekleşiyor.

El Alem muhabiri daha önce, Kızılay'ın iki uçağının esir takası için Aden ve Sana havalimanlarına iniş yaptığını duyurmuştu.

Yemenli taraflar ve mütecaviz koalisyon arasında esir takası dünden itibaren yürürlüğe girdi ve Yemen ordusu ve halk güçleri mensubu esirlerin ilk grubu 4 uçak ile Sana'ya getirildi.

Bu operasyon iki gün süreyle gerçekleşiyor ve bu sürede Yemen'den 681 esir ve Suudi ve Sudanlı dahil mütecaviz koalisyondan 400 esir değişikliği yapılıyor.

Bu arada Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı Fehmi Yusufi, el Meyadin televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Suudi zindanlarında bazı esirlerin öldürüldüğünü ve organlarının satıldığını bildirdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle