İslam Peygamberinin vefatı ve sevgili torunu İmam Hasan’ın (a.s) şehadet yıldönümü

Cu, 16/10/2020 - 09:04

Gökyüzü Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.a) ve o Hazretin torunlarından İmam Hasan'ın (a.s) şehadetinin yasını tutuyor.

Welayet  News  - Yüce İslam Peygamberi Hazeret-i Muhammed -sav-'in vefatı ve pak torunlarından İmam Hasan Mücteba (a.s)'ın şehadetinin yıl dönümü dolaysıyla bütün müslümanlara tesliyet ve taziyelerimizi iletiyoruz.

Bugün  hicri kameri takvimle 28 Sefer 1442, 16 ekim 2020, Peygamber Efendimiz -saa-in vefatı ve İmam Hasan Mücteba -as-ın şehadetinin yıl dönümüdür.

Yüce İslam Peygamberi -saa- Hk. 11 yılında vefatına kadar, şefkat ve merhamet ile Nebevi hükümleri ve öğretilerini beğenilir yöntemler ve güçlü bir şekilde anlatıp, dinin kesin öğretilerini mümkün olan en iyi şekilde terviç etti.

İmam Hasan Muctaba -as- İmam Ali -as- ve Hz. Fatıma’nın -sa- evladı ve Allah Resulü’nün -sav- ilk torunuydu. Tarihte belirtildiği üzere İmam Hasan Muctaba -as çehresi Allah Resulü’ne  en çok benzeyen kişiydi. İslam Peygamberi -sav- de torununa özel ilgi duyardı. Hz. Hasan -as- çocukluk çağının sekiz yılını Resulullah efendimizin  yanıbaşında geçirip, o hazretin  güzel huyu ve siyerinden etkilendi ve yine İslam Peygamberi’nin -saa- nurani mahzarında ilahi hakikatleri ve sırları öğrendi. Bazen Allah Resulü’ne -sav- vahiy nazil olduğu sıralarda Hz. Hasan -sa- dedesinin yanındaydı ve ilahi ayetleri bizzat Allah Resulü’nden  dinliyor, ardından annesi Hz. Fatıma’ya -sa- beyan ediyordu.

Bizler de Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı olan Welayet News olarak Yüce İslam Peygamberi Hazeret-i Muhammed (sa.a)'in vefatı ve pak torunlarından İmam Hasan Mücteba (a.s)'ın şehadet yıl dönümü dolaysıyla tüm Müslümanlar'a taziyelerimizi iletiyoruz.

Bu akşam Avrupa saatıyla saat 20:00 'de günün anlam ve mahiyeti ile ilgili Welayet TV Youtube kanalı üzerinden özel yayınımız olacaktır.



Yeni yorum ekle