Arabistan'a silah satmak için Pompeo'nun iranofobi söylemleri

Per, 15/10/2020 - 10:36

Amerika dışişleri bakanı Arabistan'a milyarlarca dolar değerinde silah satışını haklı çıkartma bağlamında İran'a yönelik eski iddialar ve suçlamalarını tekrarladı.

Welayet News  - Amerika dışişleri bakanı dün Arabistan mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile Washington'da bir araya gelerek Amerika'nın Arabistan'a silah satışı desteklediğine işaretle, İran'ın bölge ve Arabistan'ın güvenliğini tehdit ettiği ve Yemen'de Husileri desteklediğini iddia etti.

Pompeo Suudi Arabistan petrol tesislerine fırlatılan balistik füzelerin İran'dan olduğunu iddia ederek Husilerin kullandığı İHA teknolojinin de Tahran'dan kaynaklandığını iddia etti.

BAE ve Bahreyn'in Siyonist rejim İsrail ile ilişkilerinin normalleşmesine işaret eden Pompeo Arabistan'ın da aynı anlaşmaya varmasını umut etti.

Amerika dışişleri bakanı dün bir basın toplantısında İran'a maksimum baskı siyaset sayesinde İran'ın tüm mali kaynaklarına erişimini engellediğini iddia etti.

Amerika 8 mayıs 2018 tarihinde Bercam nükleer anlaşmadan çekilmenin ardından İran'a karşı maksimum baskı siyasetini izlemeye başladı fakat yaklaşık 2,5 sene geçmesine rağmen hedeflerinin hiç birine ulaşamadı.



Yeni yorum ekle