Rusya'dan Türkiye'ye Dağlık Karabağ Vetosu!

Sa, 13/10/2020 - 16:31

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan'ın, Dağlık Karabağ'ın geleceğiyle ilgili yürütülen görüşmelere Türkiye'nin de katılması önerisini reddetti.

Welayet News  - Rusya, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Dağlık Karabağ barış görüşmelerine Türkiye'nin de katılması önerisine "Formatta değişiklik düşünülmüyor" yanıtını verdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile Moskova'da ortak basın toplantısı düzenleyen Sergei Lavrov sorulan bir soru üzerine Rusya, ABD ve Fransa'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) himayesi altında çözüm arayışına devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı  Mnatsakanyan da, "Azerbaycan'a aktif destek veren Türkiye'nin arabuluculuk yapamayacağını" söyledi.

Lavrov'un Ermeni mevkidaşı Zohrab Mnatsakanyan ile görüşmesi sonrasında yaptığı bu açıklama, görüşmelere Türkiye'nin de katılmasını isteyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e yanıt olarak değerlendirildi.

ALİYEV: GÖRÜŞMELERE TÜRKİYE DE KATILMALI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İlham Aliyev'de konuyla ilgili bir açıklamada bulunmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Moskova'da imzalanan ateşkesi ihlalini yorumladığı açıklamasında, "Ermenistan ile görüşmelere Türkiye'nin de katılmalı" demişti.



Yeni yorum ekle