Amerika'da zırvalayan haydutlar, İran'ın kabiliyetlerinden korkuyorlar

Pt, 12/10/2020 - 22:35

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı İmam Hamanei, Amerika'daki zırvalayan haydutların İran'ın füze, savunma ve bölgesel kabiliyetleri hakkındaki yaygara koparmalarının nedeninin, İslam Cumhuriyeti'nin bu kabiliyetlere ulaşmak için rasyonel ve hassas hesaplamaları olduğunu belirtti.

Welayet News  - Bugün sabah saatlerinde video konferans yoluyla Tahran'daki İmam Ali (a.s) subay eğitim üniversitesinde düzenlenen askeri mezuniyet töreninde, askeri öğrencilere hitap eden İslam İnkılabı Rehberi Imam Seyyid Ali Hamanei, Amerikalıların saçma açıklamalarının korkularından ve bu alandaki geri kalmışlıklarından kaynaklandığına işaretle, ancak bu yaygara ve propagandaya bakmadan İran İslam Cumhuriyeti'nin rasyonel bir hesaplamayla tüm bu alanlarda ileri doğru hareket etmekte olduğunu vurguladı.

Savunma gücünün ulusal egemenlik için hayati önem taşıdığına dikkati çeken İnkılabı Rehberi, "Milletler, savunma gücüne sahip olmazsa, diğer ülkeler ve halklara müdahale edip saldıran Amerika ve bazı ülkeler başkalarını rahat bırakmayacak ve her şeye saldıracaktır. Günümüzde böylesi saldırıları görebilirsiniz." ifadesini kullandı.

Amerika'da İran'ın savunma, füze ve bölgesel yetenekleri hakkında yapılan iddiaların İran’ın doğru yolda ilerlediğini gösterdiğini belirten İmam Hamanei, şunları kaydetti:

"Bu saçmalıklar onların korkularından kaynaklanmaktadır ancak bütün yaygara ve kara propagandaya rağmen rasyonel hesaplama yönündeki çalışmalarımız sürdürülmelidir ve inşallah İran tüm bu alanlarda ilerleyecektir."

İmam Hamanei, Washington yönetiminin uyguladığı yaptırımlar hakkında, "ABD’nin kötü niyetini ve gerçekten cinayet olan yaptırımlarını göz ardı etmiyoruz ve onların azami baskılarını azami utanç ve pişmanlığa çevirene kadar direnmeye devam edeceğiz. Halkın ekonomik ve geçim sorunları çözülebilir ve Amerikan halkına hakim olan kötü kişilerin yaygarası kimsenin aklını meşgul etmemelidir. Yüce Allah'ın yardımı, büyük inanç ve milli irade ile sorunların üstesinden geleceğiz. İran, yaptırımları ekonomisini daha sağlam hale getirebilmek için birer araç olarak değerlendirecektir" ifadelerinde bulundu.

ABD Başkanı Trump’ın İran milletine karşı yaptığı ekonomik baskıdan memnuniyetini eleştiren İmam Hamanei, Trump’a seslenerek, “Sadece senin gibi aşağılık insanlar böyle bir cinayetten gurur duyabilir” şeklinde konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi sözlerinin bir bölümünde de, günümüz Amerika'nın milyarlarca dolar bütçe açığı ve yoksulluk sınırının altında on milyonlarca aç insanla çok kötü durumda olduğunu söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, ülkenin sorunlarının çaresinin yurt içinde olduğuna işaretle,  ekonomik sorunların yetkililerin geceli gündüzlü çabaları, güçlü ve kapsamlı yönetim, dışarıya bel bağlamama ve yerli üretim üzerine odaklanma suretiyle çözüme kavuşacağını, Amerika milletine hakim haydutların gürültülerinin kimsenin zihnini meşgul etmemesi gerektiğini kaydetti.

Başkumandan ayrıca, tehditlerin değişmesine temasla, bunlara karşı yeni planlamalara ihtiyaç duyulduğunu, bu hususun İran askeri akademilerinin araştırmalarında ciddi şekilde tespit edilip, karşı koyma yollarının bulunması gerektiğini belirtti.



Yeni yorum ekle