Hizbullah’a yönelik Amerikan-Suudi saldırı planları

Sa, 24/04/2018 - 14:41

Lübnan Hizbullah’ı Merkez Konseyi üyesi Şeyh Kavuk, Amerika ve Arabistan’ın seçimlere girmekle direniş cephesini hedef aldığını belirtti.

Welayet News - Lübnan Hizbullah’ı Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, katıldığı bir merasimde, “Muhammed bin Selman başkanlığındaki Arabistan’ın yüklü paralar harcayarak, oyları satın alma ve farklı ittifaklar kurma suretiyle direnişe darbe vurma peşinde olduğunu söyledi.

Seçim günü vereceğimiz oyların direnişi takviye etme doğrultusunda bir girişime dönüşeceğini vurgulayan Şeyh Kavuk, “Direnişi hedef almaya ayarlı Amerikan-Suudi planlarıyla karşıkarşıyayız. Bazı kişi ve grupların yaptığı girişimler onların da Amerikan-Suudi planlarında yer aldığını göstermektedir” diye tasrih etti.

“Bazıların mezhebi ihtilafları körükleme ve bölünme suruna üfürmesi gibi girişimlerde bulunarak, yüzlerinden maskeleri düşürmüş ve iç yüzlerini herkes için ayan ettiğini” belirten Şeyh Kavuk, “Direnişe darbe vurmak için fırsat kollayan kimseler, gerçekte kendilerini rezil etmiş ve güvenliğin olmayışını vurgulamış oluyorlar. Bölücü açıklamalar yapanlar halkın maslahatını düşünmüyorlar, dış ülkelerin özellikle de Arabistan’ın uğursuz amaçları doğrultusunda hareket ediyorlar” şeklinde konuştu.

Hizbullah Merkez Konseyi üyesi, “Hizbullah ve Emel Hareketi arasında ihtilaf çıkarmaya umut bağlayanlara; bu ittifakın, gerçekte Lübnan milletinin lehine olan stratejik ve sarsılmaz bir ittifak olduğunu belirtmemiz gerektiğini” açıkladı.       

Welayet News 



Yeni yorum ekle