Irak direnişinden Amerika işgal güçlerine sert uyarı

Pt, 12/10/2020 - 06:43

Irak Ketaib Hizbullah hareketi sözcüsü, Amerika'nın bu ülkedeki işgal askeri güçlerine yönelik saldırıların durdurulması talebi üzerine, Irak direniş güçlerinin Amerikan terörist güçlerinin çıkışı konusunda her hangi oyalamaya sessiz kalmayacağını duyurdu.

Welayet News  - Muhammed Muhiy dün el-Meyadin TV kanalına verdiği demeçte Amerikalıların Irak direniş gruplarına gönderdikleri mesajda askeri güçlerini ve özellikle başkanlık seçimleri öncesinde saldırıların durdurulmasını talep ettiklerini duyurdu.
Muhiy Irak direnişinin mektubun cevabında asla Amerikalıların Irak'tan çekilmesi konusunda müsmahakar davranmayacağını belirtti.

Irak direniş grupları koordinasyon heyeti de Cumartesi günü yabancı güçlerin varlığı ve temiz topraklarının onlarca kirletilmesini asla kabul etmeyeceklerine işaretle Amerikan işgal güçlerinin Irak'tan çekilmelerinde oyalamanın ileri savaşa sebep olacağı uyarısında bulundu.

Amerika başkanı Trump Ağustos ayında Irak başbakanı Mustafa Kazımi ile Beyaz Saray'da görüşmede askeri terörist güçlerinin 3 yıl içinde çekilmesine bağlı kalacaklarını duyurdu.
Bu konu Irak direniş gruplarının tepkisine yol açarken Amerikan işgal güçlerinin bir an önce çekilmesine vurgu yaptılar.



Yeni yorum ekle