Irak direniş güçlerinin saldırıları durdurma şartları

Pa, 11/10/2020 - 08:03

"Irak direniş" grupları yayınladıkları bildiri ile ülkede Amerika ve yabancı askeri güçlere yönelik askeri harekatın durdurularak onlara ülkeyi terk etmeleri için fırsat tanındığını duyurdular.

Welayet News - Dün yayınlanan söz konusu bildiride, belirli takvim çerçevesinde Irak'tan yabancı güçlerin çekilmesi ile ilgili olarak Irak hükümet ve parlamento kararı ve halkın iradesinin gerçekleşmesi için  söz konusu güçlere şartlı fırsat tanındığı ifade edildi.

Bildiride Amerikalılara Irak halkının öncelikli talebinin gerçekleşmesinde her türlü müsamaha veya sahtekarlığın sonuçlarından sorumlu olacakları ikazı da yapıldı.

Direniş grupları bildirinin sonunda işgalci Amerikan'ının kendi askerlerini güçlü ve donanımlı üslerinde bile koruyamayacak durumda olduğu, bu yüzden direniş gruplarının operasyonlarını kısa süreliğine bile durdurmak için arabulucu bulmaya çalıştıkları ifade edildi.

Irak meclisi geçen yıl eski başbakan Adil Abdul-Mahdi'nin katılımı ile düzenlediği oturumda yabancı güçlerin ülkeden çıkmasını onayladı. Fakat buna rağmen Amerikan terörist güçleri, Irak topraklarında IŞİD tehdidine karşı mücadele gibi boş bahanelerle Irak'ta kalmaya çalışıyorlar.

Tags: 


Yeni yorum ekle