Suudi Arabistan’ın Okaz gazetesinden Filistin milletine hakaret

Ct, 10/10/2020 - 23:29

Suudi Arabistan Okaz gazetesi yazarlarından Muhammed es-Said, hedef aldığı Filistin milletine çirkin hakaretler yaptı. Es-Said, Filistinlilerin Suudi Arabistan’ın düşmanı olduğunu iddia etti.

Welayet News - Suudi yazar Muhammed es-Said, Okaz gazetesinde çıkan yazısında, Filistin halkını ve Filistinli direniş gruplarını hedef alarak, onları ‘Suudi Arabistan düşmanları’ olarak nitelendirdi.

Suudi yazar, Filistin halkının Doha, Ankara ve Tahran’ın elinde oyuncak haline geldiğini ileri sürdü.

Bununla da yetinmeyen Suudi yazar, Filistin halkının çoğu Arap ülkeleri aleyhine organize terörizmden yararlanarak silahlarını Arap milletlerine karşı kullandığını iddia etti.

Es-Said, ayrıca, Filistin halkının geçen 60 yıl içinde Arap orduları ve istihbarat servislerine karşı savaştığını ve İsrail’le, İsrail güvenlik servisiyle mücadele etmekten çok, Araplarla mücadele ettiklerini öne sürdü.

Suudi yazar, yazısının devamında, Filistin halkının direnişi ile alay ederek, terörist saldırılar diye iddia ettiği Filistinlilerin Suudi elçiliklerine ve Suudi isimlere yönelik terör eylemlerini unutmamak gerektiğini söyledi.

Son olarak, Filistin milletinin Suudi liderlere karşı düşmanca bir tavır aldıklarını belirten Suudi yazar,  “Suudi Arabistan, sadece onların (Filistinlilerin) azar ve eziyetini sonlandırmak istiyor. Filistinliler de Suudi kamuoyun artık bu eziyet, azar ve hakaretlere tahammül edemeyeceğini bilmelidir” iddiasında bulundu.

Filistin milletine karşı bu iddialar Suudi Arabistan’ın önde gelen bir gazetesinde yayınlanırken, Riyad ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme çabası içinde.

Gözlemcilerin dediğine göre, Suudi yazarlar, Ortadoğu uzmanı Siyonist analist Smadar Yabri’nin Siyonistlerle ilişkileri normalleştirmede ‘ana ortak’ olarak tanımladığı Muhammed bin Selman başta olmak üzere Suudi liderlerin siyasi hareketliliklerinin yolunu açmak istiyor.



Yeni yorum ekle