İmran Han: İmam Humeyni'nin (ra) Yaşamı Örnek Alınmalı

Ct, 10/10/2020 - 10:06

Pakistan başbakanı İmran Han, ülke halkına hitaben, İran İslam cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni'nin (ra) bariz özelliklerine işaretle, İmam'ın sade yaşamının Pakistan halkı için önemli bir model olduğunu söyledi.

Welayet News  - İRNA'nın bildirdiğine göre dün İmran Han İslamabad kentinde hukukçular ve siyasilere hitaben konuşmasında İmam Humeyni'den (ra)  büyük ve eşsiz bir lider şeklinde söz ederek, İran İslam cumhuriyetinin büyük kurucusunun asla lüks yaşam veya protokollü bir hayat sürmediğini, İmam'ın sade yaşamaya ilaveten İran halkına aşk ve ilgi ile vatanına geri döndüğünü belirtti.

 

Pakistan başbakanı söz konusu konuşmada İslam cumhuriyeti kurucusunu şahsiyetinin başka hiçbir lider veya kişi ile kıyaslanamayacağını belirterek, İmam Humeyni'nin hükümet yönetimini İslami değerlere göre ayarladığını ifade etti.

Pakistan başbakanı ayrıca hükümetinin kesinlikle yolsuzlukla mücadeleye devam edeceğini, asla büyük yolsuzluk dosyaların suçlu ve zanlılarına karşı teslim olmayacağını da sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle