ABD Suudi Arabistan'ın Yemen'deki cinayetlerinin direkt sorumlu

Cu, 09/10/2020 - 06:51

Yemen siyasi yüksek konseyi üyesi, Amerika yönetimini Suudi Arabistan'ın Yemen'deki cinayetlerinin direkt sorumlusu olduğunu belirtti.

Welayet News  - Ensarullah resmi haber sitesinin bildirdiğine göre Muhammed Ali Husi  dün Sana'da 155 kişinin öldüğü ve 525 kişinin de yaralandığı 8 Ekim 2016 cinayetin 4. yıldönümünde Amerika'yı bu cinayetten direkt sorumlu tuttu.

Muhammed Ali Husi Suudi Arabistan'ın Yemen saldırısından itibaren  işlenen bu ve diğer cinayetlerden Amerika'nın sorumlu olduğuna işaretle bu savaşta Amerika'nın Suudi Arabistan'a silah ve lojistik destek verdiğini belirtti.
Husi ayrıca Sana belediyesinden bu cinayette hayatını kaybedenlerin anısına cinayetin yerinde bir anıt yapmasını isterken diğer eyalet yetkililerinden de bu tarihi canlı tutmalarını ve ölüleri anmak için törenler düzenlemelerini istedi.

Yemen yetkilisi bazı Suudi haber çevrelerinin kurban ailelerine tazminat ödeneceğine dair haberlerine tepki de olayda bir çok kişinin hayatını kaybettiğini, birkaç kişinin rızasının Suudi rejimin para ile cinayetini örtbas edeceği anlamına gelmediğini ifade etti.



Yeni yorum ekle