Batılı Ülkeler Terörizmin Kurucusu ve İşgal Kültürünün Destekleyicileridir

Çar, 07/10/2020 - 15:34

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Beşar el-Caferi yaptığı açıklamada, Batı ülkelerinin terörizmin kurucusu ve kuşatma, tehdit ve işgal kültürünün destekçileri olduğunu söyledi.

Welayet News  - Suriye resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, Suriye'nin BM daimi temsilcisi Beşar el-Caferi, Güvenlik Konseyi toplantısında şunları söyledi: "Bazı Batılı ülkeler teröristlerin suçlarını, sivillere yönelik kimyasal silah ve zehirli gaz saldırılarını örtbas etmeye ve Suriye'ye karşı düşmanca politikalarını ve eylemlerini sürdürmeye çalışıyor."

Beşar el-Caferi, "Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması (NPT), Suriye de dahil olmak üzere bazı ülkeleri hedef almak için bir araç haline geldi." açıklamasında bulundu. 

Suriyeli yetkili, "Bazı Batılı ülke temsilcilerinin kimyasal silah kullanımına ilişkin olarak Suriye'ye yönelik asılsız suçlamalarına cevap vermeyeceğim, çünkü kimyasal, biyolojik ve nükleer silah kullananlar hükümetleriydi ve silah dolu cephaneleri tüm güneş sistemini yok etmeye yetiyor." ifadelerini kullandı. 

Beşar el-Caferi, "Bu hükümetler, Suriye halkına tek taraflı ve baskıcı yaptırımlar uygulayanlardır ve bu yaptırımlar, terörizmin yol açtığı kalıntıların yeniden inşa sürecini geciktirmiştir." diye belirtti. 

El-Caferi, "El-Kaide ve IŞİD olmak üzere bu iki terörist grubunu kuran ve kuşatma, savaş, tehdit, kölelik ve işgal kültürünü destekleyen Batı ülkeleriydi." dedi.



Yeni yorum ekle