General Hacizade: İran radar alanında dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor

Çar, 07/10/2020 - 15:16

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Güçleri Komutanı Genel Hacizade, “Dünyada radar yapan 20 ülke varsa İslami İran kesinlikle ilk 10 ülke arasında yer alıyor” dedi. 

Welayet News - İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Güçleri Komutanı General Emir Ali Hacizade, Kadir radar sisteminin Yezd eyaletinde ülkenin savunma ağının radar sistemlerine bağlanması sırasında, aşınma payı ve yapım maliyetlerinin düşük olmasını Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Güçlerine ait iki radar sisteminin başta gelen özellikleri olarak niteleyerek, şöyle dedi: “Bu radarlar 350 km menzil ile hayalet uçakları tespit edebiliyor ve hedefin yüksekliğine göre 1000 km’den fazla menzile kadar hayalet uçaklarını ve diğer hedefleri tespit edip takip ediyor “.

Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Gücü radarlarıyla İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun radarlarının birbirini tamamladığını ve bunun ülkenin büyük askeri kazanımlarından olduğunu belirten General Hacizade, “Dünyada radar yapan 20 ülke varsa İslami İran kesinlikle ilk 10 ülke arasında yer alıyor” dedi. 

General Hacizade, Devrim Muhafızları’ının seçkin Hava-Uzay Güçleri’nin bilimsel ve yürütme kapasitesine işaretle, “Genç seçkin güçlerimizin, operasyon kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu radarları üretip kendilerinin hizmetine sunabildiğini” ifade etti.

Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Güçleri Komutanı, bir sonraki radarın önümüzdeki üç ay içinde Çabahar’da kurulacağını ve bu açılışla birlikte bu düzeydeki ulusal radar sayısının sekize çıkacağını anımsattı.

Tags: 


Yeni yorum ekle