Arabistan İstihbarat Eski Başkanından Skandal Filistin Yorumu!

Sa, 06/10/2020 - 16:51

Suudi Arabistan’ın istihbarat eski başkanı ve ABD Büyükelçisi Prens Bandar bin Sultan bin Abdülaziz, Filistin'e yönelik tepki çeken açıklamalar yaptı.

Welayet News  - Suudi televizyonu Al Arabiya’ya verdiği söyleşide Abdülaziz, Filistin halkının sefaletinden dolayı Filistinli liderleri suçladı, her zaman kaybedecek tarafı seçmekte başarılı olduklarını iddia etti.

Filistinli liderleri kanunsuzluk ve gayri ahlaki bir yolda yürümekle suçlayan Abdülaziz şu ifadeleri kullandı: “Hep yanlış olan tarafı tuttular ve bunun da bedelini ödüyorlar. Filistin davasını kabul etmeliyiz ancak bunu çözmek için Filistinli liderlerin kullandığı yöntemin başarıya ulaşmadığı, son 75 yılda olanları gözlediğimizde durum açıkça ortadadır. Doğru olmayan söylemleri yaymak davasına küresel destek arayan bir liderin yapmaması gereken bir harekettir.”

Prens Abdülaziz liderleri eleştirdi ancak Filistin halkına olan Suudi desteğinin (!) her zaman devam edeceği yalanını söyleyerek şöyle konuştu: “Filistin halkı da şimdiye kadar tüm Suudi kralların onlara destek(!) olduğunu unutmamalıdır.”

Suudi Arabistan’ın istihbarat eski başkanı Prens Abdülaziz'in bu açıklamaları Filistinliler tarafından büyük tepki topladı.



Yeni yorum ekle