Suudi Gazeteciden İsrail'e Tebrik Mesajı

Sa, 24/04/2018 - 10:11

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı’na yakınlığıyla bilinen araştırmacı ve gazeteci Abdulhamid El Hekim, Siyonist İsrail’in Filistin topraklarını işgalinin 70. Yıldönümü münasebetiyle İsrail’i tebrik etti.

Welayet News - Suudi Arabistanlı gazeteci Abdulhamid El Hekim twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “İsrail halkının bağımsızlık gününü kutlarım. Bu münasebetle Arap halklarına sesleniyorum; İsrail devleti, Yahudiler için tarihi bir haktır. Semavi kitaplar ve bölgenin tarihi bunu teyit etmektedir.”

Suudi gazeteci Abdulhamid El Hekim, attığı bir diğer tweette ise, İsrail’in 70 yılda dünya devletlerinden biri haline geldiğini ve gerçek düşman olan İran’a yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Suudi hanedanına yakınlığıyla bilinen El Hekim’in tweetleri tepki topladı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, El Hekim’in tweetlerine öfkeli ifadeler ile karşılık verdi ve İsrail’le normalleşmeye karşı olduklarını belirtti.

Abdulhamid El Hekim, geçen yıl Katar Krizi ile ilgili Siyonist İsrail’in Kanal 2 televizyonuna skype ile katılmış ve böylece İsrail kanalına çıkan ilk Suudlu olmuştu.

Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed Bin Selman, Amerika ziyareti sırasında verdiği bir röportajda, Suudi Arabistan’ın İsrail’le çok ortak çıkarı olduğunu söylemişti.

 



Yeni yorum ekle