Askeri Doktrinimizde İsrail Bir Numaralı Düşmanımızdır

Sa, 06/10/2020 - 12:48

Yemen'deki Siyonist rejim ve sömürgeciliğin emellerine değinen Yemen Savunma Bakan Yardımcısı, İsrail'in Yemen askeri doktrinindeki bir numaralı düşman olduğunu söyledi.

Welayet News  - Yemen Savunma Bakan Yardımcısı el-Mesire haber ağına verdiği röportajda, Yemen'deki eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih rejimi ile Siyonist rejim arasındaki ilişkiye ilişkin haberler hakkında şunları söyledi: "Ali Abdullah Salih başkanlığı döneminde ve güvenlik aygıtının komutanları Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek için adımlar attı."

Yemen Savunma Bakan Yardımcısı Ali Muhammed el-Kahlani, verdiği röportajda Filistin meselesinin Yemen halkının öncelikli meselesi olduğunu vurgulayarak, "Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak askeri doktrinimizde ilk düşmanımız İsrail rejimidir." dedi.

Ali Muhammed el-Kahlani, "Ali Abdullah Salih rejiminin yetkilileri ile İsrail düşmanı arasındaki görüşmeler gizli tutuldu ve belirli seviyelerle sınırlıydı." diye belirtti. 

El-Kahlani Yemen'deki Siyonist emellere ve sömürgeciliğe atıfta bulunarak, "Düşmanın gözlerini Babul Mendeb'e ve Yemen adalarına dikmişti." dedi.

Yemen Savunma Bakan Yardımcısı, eski Yemen cumhurbaşkanının ABD büyükelçisinin başkanlığındaki yabancı büyükelçilerin komutası altında olduğunu söyledi.

Yemen Savunma Bakan Yardımcısı, BAE ve Mısır'ın Siyonist rejimin mal ve ürünlerinin bölgedeki Arap ülkelerine geçişinde kanallar olduğunu da sözlerine ekledi.

Siyonist gazetesi Jacky Hugi, pek çok tweet atarak Yahya es-Seri'nin sözlerini yeniden yayınladı ve şöyle yazdı: "Bruce Kaşdan, Dışişleri Bakanlığı'nda çalıştıktan sonra bugün emekli bir diplomat."

Siyonist gazeteci, Yahya es-Seri'nin açıklamalarının yüksek bir güvenilirliğe sahip olduğunu da kabul etti.



Yeni yorum ekle