Haşdi Şabi ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında İŞİD’e karşı mücadelede eşgüdüm vurgusu

Pt, 05/10/2020 - 17:37

Haşdi Şabi Heyet Başkanı Falih Feyyaz ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesrur Barzani arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede, İŞİD’in kalıntılarına karşı mücadelede ortak koordinasyon vurgusu yapıldı. Alınan ortak koordinasyon kararının ardından Haşdi Şabi güçleri Kerkük’te iki İŞİD sığınağını yer bir etti.

Welayet News - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesrur Barzani, Haşdi Şabi Heyet Başkanı Falih Feyyaz ve Irak Genelkurmay Başkanı Abdulemir Yarullah bir araya gelerek yaptıkları görüşmede, terörist İŞİD grubuna karşı mücadele için ortak koordinasyonun önemine vurgu yapıldı.

Mawazin News sitesinin haberine göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Barzani’nin ev sahipliğinde bugün Falih Feyyaz ve Abdulemir Yarullah ile gerçekleşen bir görüşmede, Irak’ta ve bölgede yaşanan gelişmeler ele alınarak, başta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin kontrolu dışındaki (tartışmalı) bölgelerde olmak üzere İŞİD’e karşı ortak koordinasyonun önemine vurgu yapıldıdığı” belirtildi.

Görüşmeye katılan taraflar, Irak Kürdistan Bölgesi ve Federal Devlet arasındaki sorunların anayasa çerçevesinde çözülmesinin önemine vurgu yaptı.

Haşdi Şabi 16. Tugayı’na bağlı güçler Pazar günü Kerkük’ün güneybatısındaki iki İŞİD sığınağını yer bir etti. 

Haşdi Şabi, yaptığı yazılı bir açıklamada, Haşdi Şabi 16. Tugayı ile Federal Irak Polisi’nin Bacvan, Karatepe ve Kumpet köylerinde ortaklaşa gerçekleştirdikleri arama tarama operasyonunda, İŞİD kalıntılarını takip ederek teröristlere ait iki sığınağı imha ettiğini belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle