ABD, Kendi İstediği Anayasayı Dayatarak Suriye'yi Fitneye Sürüklemek İstiyor

Pt, 05/10/2020 - 08:49

Suriye Cumhurbaşkanı, Suriye hükümetinin desteklediği heyetin Cenevre'deki Anayasa Komitesi toplantılarında Suriye'nin istikrarıyla ilgili konuları konuşmayacağını söyledi. 

Welayet News  - Suriye Cumhurbaşkanı, Şam heyetinin Suriye Anayasa Komitesi'nin Cenevre'deki toplantılarda Suriye'nin istikrarına ilişkin herhangi bir konuyu asla konuşmayacağını açıkladı. 

Beşşar Esad, Zefrada TV kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Suriye Anayasa Komitesi görüşmelerinde Suriye hükümetinden bir heyetin diğer tarafı Türkiye tarafından oluşturuldu. 

Türkiye ve ABD ve müttefikleri olmak üzere bu ülkenin müttefikleri Suriye Anayasa Komitesi'nin çalışmalarını yapıcı bir şekilde önemsemiyorlar ve talepleri Suriye hükümetini zayıflatmak ve bu ülkeyi parçalamaktır ve Washington'un istikrar sağlamak için değil, fitne ve kaos çıkarmak için anayasa dayattığı birçok bölge ve ülke var. 

Suriye hükümeti böyle bir yaklaşımı ve Suriye'nin istikrarıyla ilgili konularda müzakereleri kabul etmiyor.’ 

Suriye hükümeti temsilcileri ile Suriye muhalefeti arasında üçüncü tur görüşmeler Eylül ayında Cenevre'de yapıldı. Görüşmeler, siyasi bir çözüm bulmak ve yeni bir Suriye anayasası taslağı hazırlamak için Birleşmiş Milletler himayesinde düzenlendi. 

Suriye Anayasa Komitesi'nin 15 muhalif grup ve Suriye sivil toplum temsilcileri ve Beşşar Esad hükümetinin temsilcileri de dahil olmak üzere 45 üyesi bulunmaktadır. 

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Türkiye ve İran'dan temsilciler de Cenevre görüşmelerinde bulunmuş, ancak müzakerelere doğrudan katılmamışlardır. 



Yeni yorum ekle