ABD Kongresi, silah satışları konusunda İsrail'le danışma planında

Pa, 04/10/2020 - 10:32

ABD Kongresi üyeleri, ABD başkanının Batı Asya'da (Ortadoğu) bir ülkeyle bir silah anlaşması yapmadan önce İsrailli yetkililere danışmasını gerektiren bir plan önerdiler.

Welayet News - Russia Today'e göre, ABD Kongresi, Başkan Donald Trump'ın Batı Asya bölgesi ülkelerinden herhangi birine  silah satabilmek için önce siyonist İsrail'e danışmasını gerektiren bir planın onayını istiyor.

Tasarı, İllinois'deki Brad Schneider tarafından, Meclis Dışişleri Komitesi üyeleri de dahil olmak üzere diğer milletvekillerinin işbirliğiyle hazırlandı.

Plan kapsamında Trump'ın, Batı Asya bölgesindeki herhangi bir ülkeyle bir silah anlaşması yapmadan önce İsrailli yetkililere danışması gerecek ve İsrail'in askeri üstünlüğünün her zaman korunması gözönünde bulundurulacak.

Ayrıca bu plana göre,  başkanın, anlaşmanın bölgedeki Siyonist askeri üstünlüğü üzerindeki potansiyel etkisi hakkında Batı Asya ülkelerine silah ve askeri teçhizat satma talebini aldıktan sonra 60 gün içinde bir kamu raporu ile Kongre'yi bilgilendirmesi gerekiyor.

Taslak, ABD'nin BAE'ye F-35 savaş uçağı satma kararına ilişkin raporların ortaya çıkmasının ardından geldi.

Tags: 


Yeni yorum ekle