Siyonist Rejim Yanlıları, Tahran-Bakü İlişkilerinde Gerilim Yaratıyor

Cu, 02/10/2020 - 16:05

Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki İran karşıtı propaganda tartışmaları, Ermenistan ile gerçekleşen savaşla aynı dönemde ortaya çıktı.

Welayet News  - Azerbaycan parlamentosundaki birçok Siyonist rejim yanlısı, İran'ın Ermenistan'a destek verdiği bahanesiyle Siyonist rejimle ilişkileri başlatıp büyükelçiliğin açılmasını talep etti. Son günlerde Azerbaycan Cumhuriyeti'nde İran karşıtı propagandanın yayılmasındaki asıl amacın, Ermenistan ile çatışmanın başlamasından kaynaklanan çamurlu suda, Siyonist rejim lehine balık yakalamak olduğunu gösterdiler.

Ahar internet sitesine göre, İran karşıtı bir grup olan "DAK" başkanı ve Azerbaycan parlamentosunun bir üyesi olan Sabir Rüstemhanlı, "İran 35 milyon insanı görmemezlikten gelerek, Ermenistan'a silah taşıyor. Ayrıca bu ülke bir miting düzenliyor ve Azerbaycan'ı savaşı durdurmaya ve geri çekilmeye çağırıyor! Biz de İsrail'de büyükelçilik açmalıyız." açıklamasında bulundu. 

Azerbaycan parlamentosundaki bir toplantıda Anavatan partisi lideri Fezail Ağamalı da benzer bir açıklamada bulunarak şöyle demişti: "İsrail'deki büyükelçiliğimizin açılması ilişkilerimizin seviyesini daha da iyileştirmek için gereklidir. Lütfen bu talebi ilgili makamlara iletin." 

Resmi Azertac haber ajansı, İranlı Azerilerin Ermenistan'a mal taşıyan kamyonları ateşe verme eyleminin sahte bir görüntüsünü yayınladı ve bu da Azerbaycan Cumhuriyeti'nin sosyal televizyon ağı ve diğer medyalarında yeniden yayınlandı. Azertac, sahte görüntüyü ve haberleri yayınlandıktan birkaç dakika sonra sitesinden kaldırdı, ancak diğer medya kuruluşları bunu geniş çapta yeniden yayınlamaya devam ediyor.

İlk Karabağ savaşında, Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki aşırılık yanlılarının Tahran ile Bakü arasında bir sürtüşme yaratmaya çalıştıklarını belirtmek gerekir. Bunun amacı Azerbaycan'daki Müslüman halkı İran halkının tam yardımından mahrum etmekti. Azerbaycan siyasi grupları arasındaki güç mücadelesi ile birlikte mesele, Azerbaycan topraklarının %20'sinin Ermenistan tarafından işgal edilmesine yol açtı ve şimdi de savaşın ortasında ve Azerbaycan ordusunun zaferlerinde Siyonist eğilimli etnik gruplar Azerbaycan hükümeti ve ordusunun çabalarını yenilgiye uğratmaya çalışıyorlar.



Yeni yorum ekle