Suriye: Tel Aviv ile Herhangi Bir Normalleşme Anlaşmasına Karşıyız

Cu, 02/10/2020 - 11:11

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimle uzlaşma anlaşmalarına şiddetle karşı çıkarken, hak sahiplerinin haklarının iadesi dışında uluslararası kanun ve kararlara göre adil ve kapsamlı bir barış sağlanamayacağını belirtti. 

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak şunları söyledi: ‘Onlarca yıldır süren Arap-İsrail çatışması boyunca Şam, haklardan ve topraklardan feragat edilmesine muhalefet temelinde ilkeli ve tutarlı bir politika izledi. 

Suriye halkı bu yolda kanlarını ve canını feda etti ve her alanda ve her aşamada özveri gösterdi. Suriye, haklara ve topraklara bağlılık ve tavizlere ve her türlü ayrı anlaşmalara muhalefet temelinde sağlam ve sabit konumunu yeniden teyit etmektedir. 

Şam, Siyonist rejimle yapılan anlaşmalara karşı olmuştur ve karşı çıkacaktır ve bu tür anlaşmaları, başta Filistin meselesi olmak üzere Arap meselelerinin aleyhine görmektedir. 

Önceki deneyimler, bu düşmanla normalleşmenin ve anlaşmaların imzalanmasının Siyonist rejimin küstahlığından ve Araplar arasındaki zayıflık ve bölünmeden başka hiçbir şeye yol açmadığını göstermiştir. 

Suriye, önceki ve gelecekteki uzlaşmalara muhalif olan duruşunu yeniden teyit etmekte ve İsrail düşmanı ile herhangi bir anlaşmaya karşı çıkmaktadır ve bu anlaşmalar işgal edilen hakları ve toprakları geri getirmiyorlar. Suriye terörle mücadele konusunda ısrar ediyor. Suriye, Siyonistlerle ilişkilerin normalleşmesine muhalefet ilkelerini vurguluyor. Hak sahiplerinin haklarının BM kanunlarına ve kararlarına uygun olarak iade edilmesinin dışında adil ve kapsamlı bir barış sağlanamayacaktır.’ 



Yeni yorum ekle