Haşdi Şabi: Erbil'e Yapılan Saldırının Bizimle Hiçbir İlgisi Yok

Per, 01/10/2020 - 17:42

Bağdat el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, Haşdi Şabi'nin 30. tugayı, örgütün havaalanı yakınlarında bir roket saldırısına karıştığı yönündeki suçlamalara tepki göstererek, Erbil'e yapılan saldırı konusunun Haşdi Şabi'nin hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Welayet News  - Haşdi Şabi'nin 30. tugayı enformasyon sorumlusu Sami Bekdaş, Erbil olayıyla ilgili olarak kendilerine yöneltilen iddialara tepki gösterdi. 

Sami Bekdaş yaptığı açıklamada, "Roketlerin ateşlendiği alan, Haşdi Şabi güçleri ile Irak ordusu arasında paylaşılıyor ve Kürt Peşmerge güçlerinin bulunduğu yere yakın, ıssız bir sınır bölgesiydi." dedi.

Haşdi Şabi medya sözcüsü, "Erbil'e yapılan saldırı anından bugüne kadar saldırıyı yapanları saptamak için çalışma başlattık, ancak henüz bir sonuca ulaşamadık." diye belirtti. 

Cuma günü yapılan açıklamada, "Örgütle ilgili benzer, temelsiz iddialar birçok kere yapıldı." denildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani Çarşamba akşamı, Erbil Uluslararası Havaalanı yakınlarında bir ABD askeri üssüne roket saldırısı yapıldığını açıklayarak, tepki göstermişti.

Irak haber kaynakları Çarşamba gecesi Erbil havaalanı yakınlarındaki ABD askeri üssünün yakınlarına üç roketin isabet ettiğini bildirdi.

Irak güvenlik kaynaklarına göre, Patriot füze savunma sistemi, ateşlenen üç roketi yere düşmeden düşürdü.



Yeni yorum ekle