Velayet-i Fakih Temsilcileri'nin Karabağ Olaylarına İlişkin Ortak Bildirisi

Per, 01/10/2020 - 16:55

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: 

Welayet News  - Karabağ’ın Azerbaycan'a ait olduğu ve işgal edilen toprakların Ehli Beyt ülkesi olan Azerbaycan’a geri döndürülmesi konusunda bir şüphe yoktur ve Azerbaycan hükümeti bu toprakların geri alınmasında tamamen yasal ve fıkhi olarak davranmıştır ve bu eylem Güvenlik Konseyi’nin 4. maddesi doğrultusundadır. 

Kur’an ayetleri, masumların siresi ve İslam İnkılabının felsefesi doğrultusunda mazlumları desteklemek ve savunmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. Azerbaycan halkı, Karabağ’ın işgali boyunca en büyük yardım ve desteği İran İslam Cumhuriyeti’nin yaptığını ve bütün uluslararası çevrelerde Azerbaycan’ı savunduğunu ve Dışişleri Bakanlığı’nın da geçtiğimiz günlerde yine Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü vurguladığını herkesten iyi biliyor. Eğer Karabağ işgali başladığında İslam Cumhuriyetinin desteği olmasaydı işgal kesinlikle Bakü'ye kadar uzanırdı. 

Şu anda Azerbaycan'ın Nahçıvan'a giden tek kara yolu, İran'ın cömertçe Azerbaycan hükümetine sağladığı İslam Cumhuriyeti topraklarıdır. 

 İki dost ülke arasındaki ilişkinin son zamanlarda düşmanların sahte iddialarıyla karışması ve İran İslam Cumhuriyeti'ni vatana ihanetle suçlaması üzücüdür. Bu, düşmanın psikolojik savaşının hacmine duyarlı olmamızı ve onların kirli menülerini tatmin edecek bir araç olmamamızı gerektirmektedir. 

Yaşadığımız son zaferleri takdir ediyor ve Allah-u Teala’dan büyük Azerbaycan halkının şehitlerini en yüce mertebelere ulaştırmasını niyaz ediyoruz ve bir an önce hakkın sahibine verilmesini ve bu trajedinin bitmesini ve daha fazla kan dökülmesinin önlenmesini temenni ediyoruz. 

Erdebil eyaleti Velayet-i Fakih Temsilcisi Seyyid Hasan Amuli 

Batı Azerbaycan eyaleti Velayet-i Fakih Temsilcisi Seyyid Mehdi Kureyşi 

Doğu Azerbaycan eyaleti Velayet-i Fakih Temsilcisi Seyyid Muhammed Ali Al-i Haşim 

Zencan eyaleti velayet-i Fakih Temsilcisi Ali Hatemi 



Yeni yorum ekle