Irak Hükümeti, Kasım Süleymani ve El-Mühandes'in Katilleriyle El Ele Vermeye Hazırdı

Per, 01/10/2020 - 16:30

El-Nuceba Hareketi sözcüsü Mühendis Nasir el-Şemmari, el-Nuceba kanalına verdiği röportajda Irak hükümetinin adımlarını eleştirerek, "IŞİD'e karşı zafer kazanan komutanların öldürülmesinin ardından hükümet, terörist Trump'la el ele vermeye hazırdı." açıklamasında bulundu. 

Welayet News - Mühendis Nasir el-Şemmari, Bağdat'taki ABD büyükelçiliğini diplomatik değil, askeri bir üs olarak nitelendirdi ve büyükelçilik olarak kabul edilemeyeceğini belirtti.

El-Şemmari, bu konuda yaptığı açıklamada, "ABD büyükelçiliğinin diplomatik bir mekan olarak kabul edilemeyeceğine inancımıza rağmen, şu anda onu hedef almıyoruz. Çünkü sivil yerleşim alanlarıyla çevrilidir." dedi.

Hiç kimsenin işgalcilere meşruiyet verme hakkına sahip olmadığına işaret eden el-Nuceba Hareketi sözcüsü, Irak'ın 2020'de işgal altında olmasından büyük üzüntü duyarak, bunu gerçek bir Iraklı için büyük bir sorun olarak nitelendirdi.

El-Şammari, "Amerikalıların Irak'a hükümetimizin iradesi ve isteği ile geldiğini iddia eden herkes açıkça yalan söylüyor." dedi.

El-Nuceba Hareketi sözcüsü, Irak'taki mevcut sorunları Amerikalıların ülkedeki varlığına bağlayarak, "Yabancı askerler yakında geri çekilmek zorunda kalacaktır. İslami direniş sözlüğünde Amerika Birleşik Devletleri korkusu diye bir şey yoktur. Ne ABD ne de bölgedeki küçük paralı askerleri kararlılığımızı baltalayamazlar." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle