Filistin davasına ihanet diktatörlerin devrilmesine yol açıyor

Çar, 30/09/2020 - 07:02

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, bazı Arap ülkeleri ile Siyonist rejim İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesine atıfta bulunarak, "İhanet bilmecesi ve Filistin davasına sırtını dönme, nihayetinde işbirlikçi, satılık yöneticilerin devrilmelerinde domino etkisine yol açacaktır" dedi.

Welayet News - Sözkonusu kurultayın  dün video kanalıyla düzenlenen 13. oturumunda  Velayeti, İslam Devrimi'nin zaferinin bir direniş söylemi  oluşturmadaki rolünü ortaya koyduğunu belirterek, ''Bu söylemin sonuçları bölge ve dünya Müslümanlarının birliği ve dayanışması, Amerikalılar ve müttefiklerinin planlarının başarısızlığı, yenilgiye uğratılması, bölgenin siyasi coğrafyasının değişmesi ve ezilen Filistinlilerin intifadasıyla askeri bir çatışmada Siyonist rejimin yenilgisi olmuştur.'' dedi.

Velayeti açıklamasının devamında;  "Amerikalılar ve Siyonistler, sözde 'Yüzyılın Anlaşması' planının yenilgiye uğramasının ardından ABD'de seçimlerin arifesinde iç kamuoyunu aldatma amacıyla, bölge liderlerini daha önce gizli olan utanç verici ilişkileri normalleştirmeye zorladılar.

Ali Ekber Velayeti, Filistin davasına ihanetin boyutlarını netleştirme ihtiyacına değinerek şunları vurguladı: ''Ezilen Filistin'i iyileştirmenin ve özgürleştirmenin tek yolu direnişin sürdürülmesidir''



Yeni yorum ekle