Netanyahu, İran'a saldırmak istediğini bir kere daha dile getirdi

Sa, 29/09/2020 - 17:56

Siyonist rejim başbakanı Binyamin Netanyahu İran'a yönelik ambargonun uzatılmamasına tepki göstererek ülkeye yönelik 'önleyici saldırı' ihtimalini gündeme getirdi.

Welayet News  - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen ay BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a silah ambargosunun uzatılmasına izin vermeme kararını "skandal" olarak kınadı ve, "İran  saldırganlığı" dediği şeyi engellemek için ülkesinin ABD ile ortak çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Siyonist Başbakakan, İsrail'in İran'a karşı önleyici bir saldırıyı reddetmediğini söyledi.

Netanyahu, "Önleyici bir saldırı yapmak zor bir şey. İran kendini kuzeye dayandırmak istiyorsa onlarla savaşmaya hazırız. Bu Yom Kippur Savaşı'nın (Arap-İsrail Savaşı) doğrudan bir dersidir" dedi. Netanyahu, "İsrail Devletini korumak için her şeyi yapacağız; bir ön saldırı olasılığını dışlamıyoruz." şeklinde konuştu.

Savaş çığırtkanlığı yapan Netanyahu, "Ürdün, Mısır, BAE ve Bahreyn ile anlaşmalar ile barış getiren" ABD'nin kendi tarafındaki güç olduğunu vurguladığı konuşmasında, "Ek devletlerle barış getirecek güç. Güç ve azim, koronavirüs kriziyle başa çıkmamızı sağlayacak" diye devam etti.
 



Yeni yorum ekle