ABD, Irak'ta Fitnecilik Peşinde

Sa, 29/09/2020 - 13:32

Irak İslami direniş hareketi Nuceba genel sekreteri Ekrem El-Kaabi, Bağdat'ta sivil yerleşim alanında düzenlenen roket saldırısının Amerika'nın Irak'ta fitne çıkarma politikaları çerçevesinde olduğunu, söz konusu cinayet hakkında şeffaf araştırmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Welayet News - Irak İslami direniş hareketi Nuceba genel sekreteri Ekrem El-Kaabi, yayınladığı mesajda Amerika'nın Irak'ta kaos ortamı oluşturmaya yönelik komplo yöntemlerine dikkat çekerek, söz konusu feci cinayet ve masum halkın katliamının Amerika'nın Irak halkına karşı hasmane tutumunun bariz göstergesi olduğunu belirtti.

Kaabi açıklamasının devamında yapılan söz konusu saldırı hakkında gerekli soruşturmaların yapılması bağlamında bir komite kurulması zaruretine dikkat çekerek, Irak yargı sisteminden Irak halkının Amerika'nın çirkin ve şeytani komplolarını ve Direniş'in sadakatini anlamaları için gerçekleri ortaya çıkarmasını talep etti.

Bilindiği üzere Pazartesi günü Irak başkenti Bağdat havaalanı yakınında bir sivil yerleşim alanına yapılan roket saldırısında 5 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Söz konusu cinayetin ardından Amerika ve Suudi Arabistan'a bağlı bazı sosyal medya hesapları, olaydan halkçı direniş hareketlerini sorumlu tutmaya çalıştı.



Yeni yorum ekle