Amerika Iraklı Bir Aileyi Şehit Etti

Sa, 29/09/2020 - 12:08

ABD'nin Bağdat'taki büyükelçiliğini kapatmak istediği ve bu ülkenin dışişleri bakanının Iraklı direniş gruplarını tehdit ettiği yönündeki haberler üzerine Iraklı bir aile roketli bir saldırıda öldürüldü. 

Welayet News  - Hiçbir Iraklı direniş grubunun sorumluluğunu üstlenmediği şüpheli roket saldırısında üç çocuk ve iki kadın öldürüldü ve iki çocuk yaralandı. 

Bu ev, Bağdat'ın el-Rızvaniye bölgesindeki el Bu Şaban Mahallesinde (el-Bu Amir) bulunmaktadır ve iki Katyuşa roketinin düşmesi sonucu ev tamamen yıkılmış ve can kaybı yaşanmıştır. 

Irak Ortak Harekat Komutanı saldırıdan hemen sonra bu saldırının arkasında "yasadışı gruplar" olduğunu iddia eden bir açıklama yaptı. Ancak şimdiye kadar ilk incelemelerde sadece atış açısı belirlendi. 

Saldırının ardından ABD ve Suudi Arabistan'a bağlı haber siteleri, sosyal ağlar ve Twitter hesapları koordineli bir operasyon yürüterek, bu şüpheli saldırıyı Halk direnişi gruplarına atfetmeye çalıştı. Son saatlerde, direniş karşıtı televizyon kanalları da bu haberleri öne çıkardı ve saldırıyı Haşdi Şabi ve Iraklı direniş grupları tarafından işlenmiş gibi göstermeye çalışarak, ölü çocukların ve evin kanlı avlusunun görüntülerini defalarca yayınladı. 

Irak Halk Direnişi Komutanlarından biri Fars Habere verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Haşdi Şabi ve Irak Halk Direnişine bağlı tüm gruplarla yaptığımız temaslarımıza göre, son zamanlarda hiçbir grup o bölgede herhangi bir operasyon gerçekleştirmedi ve bu saldırı konusu bizce çok şüphelidir. 

Kuvvetlerimiz tarafından yapılan ön araştırmalar, bu cinayetin Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen tekfirci teröristlerinin işi olduğunu ve onların bu saldırıyla Irak kamuoyunda direniş gruplarının itibarını zedelemeyi amaçladığını gösteriyor. 

Amerikalılar, Irak direnişinin askeri terörist konvoylarına yönelik artan hedefli saldırılarından son derece korkuyor ve öfkeliler ve söylentiler yayarak direnişin halk nezdindeki imajını lekelemeye çalışıyorlar. 

Donald Trump ve Mike Pompeo şunu bilmelidir ki, Bağdat'taki ABD büyükelçiliği kapatılsın ya da kapatılmasın, Pentagon’un teröristleri Haşdi Şabi üslerine yönelik saldırılarına devam etsin ya da etmesin, ABD işgal güçlerine yönelik yıkıcı saldırı seli devam edecektir. Bu meşru hedefler mevcut olduğu sürece direnişin masum insanları ve sivilleri hedef almasına gerek yoktur. 

Tags: 


Yeni yorum ekle