Suudi Muhalefet Partisi: Amacımız Mutlak Krallığı Devirmek

Pt, 28/09/2020 - 16:12

Yeni kurulan Suudi muhalefet partisinin sözcüsü, partinin amacının Suudi Arabistan'daki mutlak krallığı devirmek olduğunu söyledi.

Welayet News  - Arabi 21 haber ajansının bildirdiğine göre, yakın zamanda yurtdışında yaşayan birçok Suudi aktivist tarafından kurulan Suudi muhalefet partisi el-Tecma el-Vatani'nin (Vatan Birliği) sözcüsü Madavi el-Raşid, "Bu parti Suudi Arabistan'da demokrasiyi gerçekleştirmeye çalışıyor." açıklamasında bulundu.

Sözcü Madavi el-Raşid, yaptığı açıklamanın devamında, "İstikrarlı ve güvenli bir ülkeye sahip olmanın tek yolunun, şu anda mutlak bir monarşi olan mevcut sistem yerine politik bir sistem olarak demokrasinin tam anlamıyla gerçekleştirilmesi olduğuna inanıyoruz." dedi.

El-Raşid, "Yeni kurulan parti seçilmiş ulusal meclisin varlığıyla ve bağımsız bir yargı ile birlikte üç gücün bağımsızlığıyla gerçek bir demokrasi istiyoruz." diye belirtti. 

Muhalif parti sözcüsü, "Muhalifler, aktivistler ve gençler herhangi bir nedenle sırf fikirlerini ifade ettikleri için ülkede gözaltına alınmamalıdır." dedi.

Madavi el-Raşid, şöyle devam etti: "Suudi Arabistan'ın dış politikası düşmancadır. Diğer ülkelere karşı askeri eylem ve saldırganlıktan kaçınmalıyız."

Son zamanlarda, Suudi Arabistan'ın kuruluşunun 90. yıldönümü ve ulusal gün vesilesiyle, Suudi Arabistan dışındaki bir grup Al-i Suud karşıtı figür Vatan Birliği Partisi'ni kurdu.



Yeni yorum ekle