Tel Aviv İle İlişkileri Normalleştirmek Teslim Olmakla Eş Anlamlıdır

Pt, 28/09/2020 - 16:02

El-Kuds el-Arabi haber merkezinin bildirdiğine göre, Sudan Ümmet Partisi lideri Sadık el-Mehdi, "Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleşmesi ifadesi, teslimiyetle eş anlamlıdır ve barışla hiçbir ilgisi yoktur." açıklamasında bulundu. 

Welayet News  - Sadık el-Mehdi, Hartum şehrinde düzenlenen ilişkilerin normalleşmesine karşı bir toplantıda, "Şu anda İsrail ile savaşan bir Arap ülkesi yok ve Siyonist düşmanla mücadele sadece hükümet dışı halk grupları aracılığıyla yürütülüyor" dedi.

Ümmet partisi lideri, "Bildiğimiz gibi, Siyonist lobi Amerikan politikalarını kontrol ediyor. Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleşmesi projesinin barışla hiçbir ilgisi yok ve aslında ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun seçim çıkarları doğrultusunda ve İran'a karşı gelecekteki bir savaş için bir hazırlıktır." açıklamasında bulundu. 

Sadık el-Mehdi, "İlişkilerin normalleşmesi konusundaki duruşumuz ırkçı bir devletin oluşumunu engelleyen ahlaki ilkelere dayanmaktadır." dedi.

Daha önce, bir dizi Sudanlı politikacı, Siyonist düşmanla ilişkileri normalleştirmeye karşı olduklarını ifade etmişlerdi. 



Yeni yorum ekle