İran havadan karaya güdümlü füzesini görücüye çıkardı

Pt, 28/09/2020 - 07:17

İran'da yapılan ilk havadan yüzeye güdümlü füze, İslam Devrimi Muhafızları Hava Uzay Kuvvetleri'nin stratejik yeteneklerinin daimi fuarında tanıtıldı.

Welayet News  - İran İslam Devrim Muhafızları Hava Kuvvetlerinin stratejik yeteneklerinin kalıcı sergisi Pazar günü Tahran'da açıldı.
Fedek 80 mm roketler, İslam Devrim Muhafızları Birliği'nin Suho  22 savaş uçağıyla birlikte sergilendi.

"Fedek" roketlerinde buruna yakın 4 adet kontrol mekanizması sayesinde, roketlerin istenildiği takdirde yönü düzeltilebiliyor ve hedefe varıncaya kadar da kontrolü, mekanizmayı elinde tutanın kontrolünde oluyor.

Daha önce, çeşitli kalibrelerdeki havadan havaya güdümlü füzeler tanıtılmış ama 'Fedek', havadan düzeye atılabilen ilk güdümlü roket olma özelliğine sahiptir.

Fedek roketleri yaklaşık 2 ila 4 km menzile ve yaklaşık 11 ila 16 kg ağırlığa sahip olup, uçuş hızı saniyede 700 metreye kadar ulaşmaktadır.

Bu arada İran Ordusu Başkomutanvekili General Kiyumers Heydari'nin katılımıyla düzenlenen bir törende, Ordu Kara Kuvvetleri'nin 7 yeni ürünü tanıtıldı.

Ordu Kara Kuvvetleri'nin tanıttığı ürünler, akıllı robot, taktikle çalışan araç, İHA piston motorları, kurtarıcı robot, iletişim sistemi ve ileri teknolojili askeri araçtan oluşuyor.



Yeni yorum ekle