BM: Çatışmalar bir an önce dursun

Pt, 28/09/2020 - 07:12

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric dün yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Antonio Guterres’in Azerbaycan cumhuriyeti ve Ermenistan arasındaki çatışmaların bir an evvel durdurulması çağrısında bulunduğunu aktardı.

Welayet News  - Ermenistan ve Azerbaycan cumhuriyeti sınırlarında yaşanan çatışmalar ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric Karabağ'da devam eden çatışmalar ile ilgili  yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Antonio Guterres'in Azerbaycan cumhuriyeti ve Ermenistan arasındaki çatışmaların bir an evvel durdurulması ve bölgede tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulunduğunu aktardı.

Sözcü Dujarric, “Genel Sekreter Dağlık Karabağ bölgesinde yeniden yükselen düşmanca tavırla ilgili derin endişe içerisinde. Genel Sekreter, güç kullanımını kınıyor, kaybedilen hayatlar ve sivil toplum üzerindeki etkileri için üzüntü duyuyor” ifadelerini kullandı.

Guterres'in Azerbaycan cumhuriyeti ve Ermenistan'ı bir an evvel savaşmayı durdurmaya ve tansiyonu düşürmeye çağırdığını belirten Dujarric, Guterres'in Azerbaycan cumhuriyeti Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşeceğini açıkladı.

Açıklamada, ayrıca Gutteres'in Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı- AGİT Minsk Grubu'nun bu konuda desteğinin önemli olduğunu belirtilirken, iki ülkeyi ön koşul olmadan sorunları diyalog ile çözmeye çağrıldı.

Bu arada NATO, Almanya dışişleri bakanı, Pakistan dışişleri bakanlığı, Dağlık Karabağ'da yaşanan gelişmelerden kaygılarını bildirirlerken sorunun görüşmeler yoluyla çözülmesini isteyen açıklamalar yaptılar.



Yeni yorum ekle